MENU CLOSE

Barneverksted: Lag din egen bok

30.oktober 2021

12.00 – 15.00

Gratis!

Terminal B, Dr. Wesselsgate 14

Hva består bøker av, egentlig? I tillegg til bokstaver som blir til ord og tekst i bøker, er også hver eneste bok et lite kunstverk: bygget opp av papir, tråd og lim!

I anledning litteraturfestivalen Finnlitt, og den pågående utstillingen Biblio Nordica – om kunstnerboken, arrangerer vi bokverksted! På lørdagens verksted på Terminal B skal vi undersøke de fysiske elementene som boka består av! Vi skal gå i sømmene til forskjellige kunstnerbøker og se på ulike teknikker for å binde bøker. Du vil også få muligheten til å eksperimentere på egenhånd med tilgjengelige materialer i bokverkstedet.

 

Passer for alle! 

 

Om kunstneren:

Bokverkstedet holdes av Åsne Kummeneje Mellem (1995), som er kvensk billedkunstner og fotograf, bosatt i Tromsø. Kummeneje Mellem holder sin mastergrad fra Kunstakademiet i Tromsø, og har en bachelor i grafikkunst ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hennes praksis retter seg målrettet mot å utforske den kvenske kulturen både i et tradisjonelt perspektiv og i samtiden, og hun er en av initiativtakerne bak Kvääni Taiteilijat – Kvensk Kunstnerforbund. Kummeneje Mellem gav ut boka «Kven er Kven?» I 2018, og kommer ofte innom bokformatet i sitt arbeid, både som ferdig produkt og i skisseprosessen.

Send this to a friend